eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Μοιραστείτε | 
 

 Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:04

ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ
Ιωάννου Δ. Πασσά
Ο Ορφεύς είναι ίσως η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Ελληνικής Παράδοσης και ο Ορφισμός βρίσκεται στο κέντρο της ελληνικής ψυχής.
Η μελέτη του μυητικού συστήματος του Ορφέως είναι η ίδια η μελέτη της αρχαιοελληνικής θρησκείας και των μυστηρίων.
Η ορφική κοσμολογία, η κάθοδος του Ορφέως στον Αδη, τα Ορφικά Μυστήρια και η ζωή των ορφικών μυημένων παρουσιάζονται σε μια μοναδική ως τώρα ολοκληρωμένη έκδοση των ορφικών κειμένων.

ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ
Πού εκδίδονται σήμερον διά πρώτην φοράν εις την Ελλάδα αλλά και εις Παγκόσμιον επίπεδον
με καταπληκτικές και αδιάσειστες Αστρονομικές διαπιστώσεις του έξοχου Έλληνος Αστρονόμου ΚΩΝΣΤ. ΣΤ. ΧΑΣΑΠΗ,
αποδεικνύουν παρά τας ψευδολογίας και τας παραποιήσεις της Προϊστορίας μας από τους ξένους δήθεν Ιστορικούς,
την Παναρχαίαν καταγωγήν της Ελληνικής Φυλής και την απαρχήν και συνέχειαν του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
με αδιάψευστες Αστρονομικές εξακριβώσεις και με τις τελευταίες Αρχαιολογικές αποδείξεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ερμηνευτικά σχόλια, κριτικαί σημειώσεις και αναλύσεις των συμβολισμών των κειμένων «ΤΩΝ ΟΡΦΙΚΩΝ»
υπό του ΙΩΑΝΝΟΥ Δ. ΠΑΣΣΑ Διευθυντού και εκδότου της Εγκυκλοπαίδειας του «ΗΛΙΟΥ»

Περιέχονται

«Τα Αργοναυτικά»
οι «Ύμνοι του ΟΡΦΕΩΣ»
«Τα Λιθικά»
«Τα Άποσπασμάτια»
Οι «Ύμνοι του Πρόκλου»
Το «'Ηρώ και Λέανδρος» του Μουσαίου,
και «Οί Ύμνοι» και τα «Επιγράμματα» του Καλλιμάχου
πού εκδίδονται διά πρώτην φοράν
εις την Ελλάδα και παγκοσμίως
με μετάφρασιν ερμηνείαν, σχόλια και σημειώσεις
και βάσει Αστρονομικών διαπιστώσεων υπό του Αστρονόμου Κων. Χασάπη
Άπόδοσις του κειμένου εις την Νεοελληνικήν υπό του
Σπυρ. Χ. Μαγγίνα, διδάκτορος της Φιλοσοφίας."

Αφιερωμένο σε όλους τους Ελληνοφοβικούς πού έχουν πρόβλημα να δεχτούν το αυτονόητο :

Ό,τι τον καιρό που εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι έτρωγαν βαλανίδια με χλόη.
"Nymphs Finding the Head of Orpheus - John William Waterhouse. 1900"Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 25.05.10 12:37, 5 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:05Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 05.10.13 13:57, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:20Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 06.10.09 10:50, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:38

Ησιόδου ΆπανταΗσίοδος και ΜούσαΦανταστική απεικόνιση του Ησιόδου

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:53

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

Το πλήρες κείμενο:
Μεταγραφή από το πρωτότυπο του Γιάννη Βλαχογιάννη, επεξεργασμένη από τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη.

Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία να σας βαρύνω με την αμάθειά μου (αν έβγουν εις φως αυτά οπού σημειώνω εδώ και ξηγώμαι πότε με κόλλησε αυτείνη η ιδέα, -από τα 1829, Φλεβαρίου 26, εις το Άργος -και ακολουθώ αγώνες και άλλα περιστατικά της πατρίδος) σας λέγω, αν δεν τα διαβάσετε όλα, δεν έχει το δικαίωμα κανένας από τους αναγνώστες να φέρη γνώμη ούτε υπέρ, ούτε κατά. Ότι είμαι αγράμματος και δεν μπορώ να βαστήσω ταχτική σειρά ᾿σ τα γραφόμενα και... τότε φωτίζεται και ο αναγνώστης.

Μπαίνοντας εις αυτό το έργον και ακολουθώντας να γράφω δυστυχήματα αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, οπού της προξενήθηκαν από την ανοησίαν μας και ᾿διοτέλειά μας και από θρησκευτικούς και από πολιτικούς και από ᾿μάς τους στρατιωτικούς, αγαναχτώντας και εγώ απ᾿ ούλα αυτά, ότι ζημιώσαμε την πατρίδα μας πολύ και χάθηκαν και χάνονται τόσοι αθώοι άνθρωποι, σημειώνω τα λάθη ολωνών και φτάνω ως την σήμερον, οπού δεν θυσιάζομε ποτές αρετή και πατριωτισμόν και είμαστε σε τούτην την άθλια κατάστασιν και κιντυνεύομεν να χαθούμεν.

Γράφοντας αυτά τα αίτια και τις περίστασες, οπού φέραμεν τον όλεθρον της πατρίδας μας όλοι μας, τότε ως έχοντας και εγώ μερίδιον εις αυτείνη την πατρίδα και κοινωνία, γράφω με πολλή αγανάχτησιν αναντίον των αιτίων όχι να ᾿χω καμμιά ιδιαίτερη κακία αναντίον τους, αλλά ο ζήλος της πατρίδος μου δίνει αυτείνη την αγανάχτησιν και δεν μπόρεσα να γράψω γλυκώτερα. Αυτό το χειρόγραφον, από την περίστασιν οπού μου έγιναν πολλές καταδρομές, το είχα κρυμμένο. Τώρα οπού το έβγαλα, το διάβασα όλο και έγραψα ως τα 1850 Απρίλη μήνα, και διαβάζοντάς το είδα ότι δεν ξηγώμαι γλυκώτερα δια κάθε άτομον.

Πρώτο λοιπόν αυτό, και ύστερα σε πολλά μέρη ᾿παναλαβαίνω πίσω τα ίδια (ότι είμαι αγράμματος και δεν θυμώμαι και δεν βαστώ σειρά ταχτική) και τρίτο, εκείνα οπού σημειώνω εις την πρωτοϋπουργίαν του Κωλέτη, οπού έκαμεν τόσα μεγάλα λάθη αναντίον της πατρίδος του και της θρησκείας του και των συναγωνιστών του, όλων των τίμιων ανθρώπων -και να χύση τόσα άδικα αίματα των ομογενών του και να πάθη η δυστυχισμένη του πατρίδα και να παθαίνη και τώρα εις τον πεθαμό του από τους ίδιους τους μαθητάς του και συντρόφους του, οπού μάς κυβερνούν και οι προκομμένες του οι Βουλές και άλλοι τοιούτοι, οπού δεν άφησαν λεπτό εις το ταμείο, και όλο το κράτος τό᾿ ᾿φεραν σε μίαν μεγάλη δυστυχία και ανωμαλία και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων μας έχουν μπλόκον, οπού ᾿ναι περίτου από τρεις μήνες, και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριον και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι ανθρώποι των νησιών και εκείνοι οπού ᾿χουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα.

Όλα αυτά τα δεινά και άλλα πλήθος είναι έργα του Κωλέτη και της συντροφιάς του, οπού άφησε εντολή να κυβερνιώμαστε με αυτό το σύστημα και με τους τοιούτους συντρόφους του. Και από αυτό παθαίνομεν και τι θα πάθωμεν ακόμα ο Θεός το γνωρίζει. Και αυτά ήταν δια τους ξένους σκοπούς του και τις ᾿διοτέλειές του και για-να κατακερματίσουνε και την Τρίτη-Σεπτεβρίου -οπού διαλαβαίνει περί θρησκείας και άλλης σωτηρίας της πατρίδος αυτό το Σύνταμα -και τό᾿ ᾿χομεν εις το χαρτί και αντίς-να μας ωφελήση μας αφανίζει ολοένα.

Όλοι οι άλλοι, οπού γράφω εξ-αρχής, είναι άγιοι ομπρός-᾿σ αυτόν και την συντροφιά του τη σημερνή, μ᾿-όλον-οπού τα λάθη τα πρώτα εγέννησαν και τούτα.

Δια όλα αυτά γράφω εδώ. Ως άνθρωπος μπορώ να πεθάνω και ή τα παιδιά μου, ή άλλος τα αντιγράψη, για-να τα βγάλη εις φως, πρώτο τους ανθρώπους, οπού γράφω μ᾿ αγανάχτησιν αναντίον τους, να βάνη τις πράξες του κάθε-ενού και τ᾿ όνομά του με καλόν τρόπον, όχι με βρισές, δια-να χρησιμεύουν αυτά όλα εις τους μεταγενεστέρους και να μάθουν να θυσιάζουν δια την πατρίδα τους και θρησκεία τους περισσότερη αρετή, να ζήσουν ως ανθρώποι ᾿σ αυτήν την πατρίδα και μ᾿ αυτήν την θρησκείαν.

Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν. Και προσοχή να μην τους απατάγη η ᾿διοτέλεια. Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς. -Όλο εις τον κρεμνόν κυλάμεν κάθε ᾿μέρα. Όταν λοιπόν βγη αυτό το χειρόγραφον εις φως, διαβάζοντάς το όλο οι τίμιοι αναγνώστες, αρχή και τέλος, τότες έχουν το δικαίωμα να κάμη ο καθείς των την κρίση του είτε υπέρ, είτε κατά.Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:54

Αρχαία ελληνικά ανέκδοτα

Τα αρχαία ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά.
Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

Τα αρχαία ελληνικά ανέκδοτα δεν είναι συγκεντρωμένα σε ένα συγκεκριμένο αρχαίο κείμενο. Θα τα βρούμε διασκορπισμένα σε έργα του Πλουτάρχου, στις βιογραφίες του Διογένη του Λαέρτιου, στο Ανθολόγιο του Στοβαίου, στα αστεία του Ιεροκλή κ.λπ.

Τα περισσότερα προέρχονται από τον 4ο αι. π.Χ. Τότε πλάστηκε η λέξη «σπουδαιογέλοιον» που σήμαινε την ανακάλυψη της αστείας πλευράς ακόμα και των πιο σοβαρών γεγονότων της ζωής.

Στη συλλογή αυτή δίνουμε τα πιο ωραία αρχαία ελληνικά ανέκδοτα σε μια ελεύθερη μετάφραση για να είναι άμεσα κατανοητά από τον καθένα και για να διεγείρουν αυθόρμητα συναισθήματα.Thanks to margaret_margar & e-bibliothiki.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 10:56

Νίκου Λίτσα : Η Ιερή Γεωγραφία της ΕλλάδοςΤη σοφία των Αρχαίων Ελλήνων πολλοί λαοί «ζήλεψαν» και σε αυτή στήριξαν τους δικούς τους πολιτισμούς. Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία έχουν υπολογιστεί οι θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι ότι πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο. Ποιος ανθρώπινος νους θα μπορούσε να κάνει ανάλογους υπολογισμούς; Ποιο μυαλό θα μπορούσε να τοποθετήσει με τέτοια ακρίβεια ένα χάρτη ναών και πόλεων επάνω στη χερσόνησο της Αρχαίας Ελλάδας και, το σημαντικότερο, πώς κατάφεραν να ιδρύσουν και να χτίσουν αυτούς τους ναούς και αυτές τις πόλεις-κράτη υπακούοντας με ευλάβεια τις προσταγές αυτού του ασύλληπτου χάρτη; Τι εξυπηρετούσε η μυστική αυτή γεωγραφία; Και κατά προέκταση, γιατί αυτά τα καταπληκτικά επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος δεν τα διδαχτήκαμε ποτέ στα σχολεία μας;

Πριν από κάποια χρόνια, ο Γάλλος ερευνητής Ζαν Ρισσέν προσπάθησε να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι ο χάρτης του νοητού σύμπαντος χάρη στους ναούς, τα ιερά και τις πόλεις της. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Θεοφάνης Μάνιας, επανεξέτασε πιο διεξοδικά το θέμα, καταλήγοντας μέσα από τα βιβλία του «Τα Άγνωστα Μεγαλουργήματα των Αρχαίων Ελλήνων» και «Ο Ελληνικό Πνεύμα στις Πυραμίδες της Αιγύπτου» σε εκπληκτικά και ασύλληπτα συμπεράσματα. Παραθέτουμε κάποια από τα σημαντικότερα εξ αυτών:

Η Δήλος απέχει:

1020 στάδια από το Ασκληπιείο της Κω, όσο ακριβώς και από το Ασκληπιείο Επιδαύρου.
1080 στάδια από το Ιδαίον Άντρον, όσο ακριβώς και από το Τροφώνιο μαντείο.
1296 στάδια από τη Σμύρνη, όσο ακριβώς και από τη Θήβα.
1460 στάδια από τους Δελφούς, όσο ακριβώς και από την Αλεξάνδρεια Τρωάδος.
1460 στάδια από τη Σπάρτη, όσο ακριβώς και από την Πέργαμο.
1530 στάδια από τη Ρόδο, όσο ακριβώς και από τη Φυγαλεία Πελοποννήσου.
800 στάδια από την Αθήνα, όσο ακριβώς και από την Καρδαμύλη Χίου.
1256 στάδια από το Ρέθυμνο, όσο ακριβώς και από την Κνωσσό.
1188 στάδια από την Κόρινθο, όσο ακριβώς και από τη Μυτιλήνη.
1859 στάδια από τη Σαμοθράκη, όσο ακριβώς και από το Θέρμον.
1859 στάδια από τις Μυκήνες, όσο ακριβώς και από το Άργος.[/color][/size]Η Ελευσίνα απέχει:

100 στάδια από την Αθήνα, όσο ακριβώς και από τα Μέγαρα.
330 στάδια από την Κόρινθο, όσο ακριβώς και από το Σούνιο.
220 στάδια από το Αμφιάρειο, όσο ακριβώς και από τον Μαραθώνα.
1700 στάδια από την Πέλλα, όσο ακριβώς και από τη Σμύρνη.
1782 στάδια από το Ιδαίο Άντρο, όσο ακριβώς και από την Έφεσο.
1815 στάδια από την Πέργαμο, όσο ακριβώς και από την Μίλητο αλλά και την Κνωσσό.

Το ισοσκελές τρίγωνο Δωδώνης - Ολυμπίας - Τροφωνίου μαντείου ανήκει σε κανονικό δεκάγωνο του οποίου τα γεωμετρικά στοιχεία προεκτεινόμενα συναντούν το Ίλιον , Σμύρνη , Κνωσό , Λάρισα τρωάδος , Σπάρτη , Πάρο , Φαιστό κ.λ.π.

Το ισοσκελές τρίγωνο Δωδώνης - Ανακτόρων Νέστορος - Ελευσίνας με γωνία κορυφής 40° ανήκει σε κανονικό 9γωνο.
Το τρίγωνο Δωδώνης - Αθήνας - Σπάρτης ανήκει σε κανονικό 13γωνο.
Το τρίγωνο Δωδώνης - Κνωσού - Μιλήτου ανήκει σε κανονικό 12γωνο με γωνία κορυφής 30°.
Το τρίγωνο Δωδώνης - Δελφών - Ιωλκού είναι ισοσκελές και ανήκει σε κανονικό δωδεκάγωνο.
Το ισοσκελές τρίγωνο Δωδώνης - Ολυμπίας - Τροφωνίου μαντείου ανήκει σε κανονικό δεκάγωνο.Πολλές χαρακτηριστικές ευθείες του τριγωνισμού προεκτεινόμενες συναντούν διάσημα ιερά ναούς ή κέντρα λατρείας της Ελλάδας.

* Η ευθεία Χαλκίδας - Θηβών συναντά την Ολυμπία.
* Η ευθεία Χαλκίδας - Σουνίου συναντά την Κνωσό Κρήτης.
* Η ευθεία Χαλκίδας - Αμφιαρείου συναντά την Δήλο.
* Η ευθεία Χαλκίδας - Κρομμυώνος συναντά την Σπάρτη.

Η Χαλκίδα απέχει το ίδιο από την Αθήνα και το Σούνιο, όπως το ίδιο απέχουν και οι Δελφοί από την Ολυμπία και την Αθήνα. Η απόσταση μεταξύ Χαλκίδας και Θήβας είναι 162 στάδια. Ακριβώς 162 στάδια απέχει και το Αμφιάρειο. Η απόσταση Δήλου – Αθηνών είναι 800 στάδια, όσο ακριβώς απέχει και η Σπάρτη από τη Δήλο και την Αθήνα.

Η απόσταση μεταξύ Δελφών Δήλου είναι ακριβώς 1460 στάδια. Αν προσθέσουμε και τα τέσσερα ιερά, δηλ. των Δελφών, της Δήλου, της Ελευσίνας και των Αθηνών, και διαιρέσουμε το 1460 με το 4, βρίσκουμε τις ημέρες του χρόνου, δηλ. 365. Να σημειώσουμε εδώ πως το 1460 ήταν ένας από τους σημαντικότερους αριθμούς για τους Έλληνες ιερείς, λόγω του ότι αυτός υποδεικνύει τη ζωδιακή περίοδο. Κάθε 1460 χρόνια άλλωστε εμφανίζεται στο ουράνιο στερέωμα και ο Σείριος, ο οποίος δείχνει να παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην ιστορία των Ελλήνων. Το πλάτος του είναι ένα δευτερόλεπτο της μοίρας του Ισημερινού.Αν ξεκινήσουμε από το κέντρο του Παρθενώνα και ενώσουμε κάποια σημεία, όπως το Θησείο, την Πνύκα, τη βάση του Φιλοπάππου και το κέντρο του ναού του Ολυμπίου Διός, θα σχηματιστεί ένα οκτάγωνο, του οποίου η κάθε γωνία θα είναι ακριβώς ίση με το μήκος του Παρθενώνα επί επτά.

Τι μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε; Μα, τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω, από το ότι οι θέσεις των πόλεων, των ναών και των λατρευτικών χώρων είναι για κάποιον άγνωστο λόγο υπολογισμένες στην ακρίβεια με μαθηματικά συστήματα! Είναι πραγματικά κάτι το ασύλληπτο και για τους σύγχρονους επιστήμονες. Η σοφία των αρχαίων Ελλήνων δείχνει για ακόμα μια φορά να ξεπερνά και την πιο φιλόδοξη και αχαλίνωτη φαντασία.

Οι αριθμοί, σπουδαία στοιχεία αλήθειας κατά τους αρχαίους Έλληνες, αναγνωρίστηκαν εξ αρχής ως μεταφυσικές οντότητες - θεοί ή δαίμονες - που καθόριζαν την μοίρα των ανθρώπων. Στη συνέχεια, η ανακάλυψη της Γεωμετρίας θεωρήθηκε έργο και σχέδιο αυτού τούτου του Θείου, παριστανόμενο συνήθως με ένα όμορφο, συμμετρικό, αρμονικό σχήμα (το απλούστατο ένα τρίγωνο). Οι αριθμοί μαζί με την Γεωμετρία και παράλληλα με την Αστρολογία - δηλαδή την γνώση της αενάου αρμονικής κινήσεως των αστέρων - ως συγκερασμός επιστημών που ερμηνεύουν την ομορφιά του κόσμου, αποτυπώθηκαν πάνω στη γη με συμβολικά, αλλά υλικής υπόστασης, έργα όπως βωμοί,ιερά, ναοί και πόλεις ολόκληρες, με αρμονικές γεωμετρικές και λεξαριθμιτικές σχέσεις μεταξύ τους!

Αυτή η έντεχνη και εσκεμμένη γεωμετρική σχέση μεταξύ των αρχαίων ελληνικών ναών προσδοκούσε να παράγει τέτοιες ενεργειακές δονήσεις, ανάλογες της ουράνιας μουσικής των σφαιρών, ώστε να καταστήσει ικανό το ανθρώπινο είδος να μεθέξει μιας κατάστασης "απολύτου κάλλους", ανώτερης οποιασδήποτε υλικής ηδονής (και ματαιότητας...). Οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί, μέσω της γεωμετρικής τους σχέσης , ήταν συνδεδεμένοι με τον Έρωτα, ο οποίος κατά τους Ορφικούς - αλλά και κατά τη σημερινή αποδεκτή επιστημονική πραγματικότητα - είναι η συνεκτική ουσία του Σύμπαντος και εξέφραζαν στο σύνολό τους, τον "παγκόσμιο ρυθμό".

Έτσι, κατά τον Γεωμετρικό Γεωδατικό Τριγωνισμό, οι γεωγραφικές θέσεις των αρχαίων ιερών, πόλεων και μνημείων, συνδεόμενες με νοητές αιτίες, σχηματίχουν ένα γεωδαιτικό τριγωνικό δίκτυο, γεωμετρικού χαρακτήρα, με όλα τα χαρακτηριστικά της αρμονίας και του κάλλους.

Εκφρασμένες σε αριθμούς, οι διαστάσεις των διαφόρων νοητών σχημάτων - κυρίως τριγώνων - που σχηματίζονται, υπολογιζόμενες σε αρχαία στάδια, αντιστοιχούν σε σημαντικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας! Ενίοτε άλλωστε, τα τοπονύμια δείχνουν τις κατευθείαν αποστάσεις μεταξύ των ιερών, εφόσον αυτά υπολογιστούν λεξαριθμητικά!

Μετά την αποκάλυψη του Αρχαίου Γεωμετρικού Τριγωνισμού, το 1967, από τον Γάλλο J. Richer και την μερική μαθηματική και αστρονομική ερμηνεία των αρχαίων μνημείων από τους Έλληνες, Θ. Μανιά, το 1971 και εν συνεχεία από τον Α. Αλεξίου το 1974, το γεγονός που πραγματικά έχει ιδιάζουσα βαρύτητα στην έρευνά μας, είναι η διαπίστωση ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει τέλεια σχέση με τα μαθηματικά και επέκεινα σχετίζεται άμεσα με τα μνημεία της αρχαιότητας και την Τριγωνοδαισία του Γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας.

Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ο αποφασιστικότερος παράγοντας για την έκρηξη της Εθνεγερσίας του 1821 ήταν ο Ελληνικός Διαφωτισμός, που συντέλεσε σημαντικά στο να ωριμάσει, σε Πανελλήνια κλίμακα, η ιδέα για γενικό ξεσηκωμό εναντίον των Τούρκων κατακτητών.

Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε οι Έλληνες να αποκτήσουν πρώτα την εθνική τους Αυτογνωσία, και αυτό ήταν δυνατό μόνο με την πλήρη γνώση και γνωριμία του ιστορικού ελληνικού παρελθόντος και του ελληνικού χώρου. Πολλοί διαφωτιστές, όπως ο Ρήγας Βελεστινλής, Δανιήλ Φιλιππίδης, Γρηγόριος Κωνσταντάς, Ιώσηππος Μοισιόδαξ και Άνθιμος Γαζής, θεώρησαν ότι αυτή η γνώση μπορούσε να εμπεδωθεί πληρέστερα με χάρτες. Έτσι εξέδωσαν χάρτες της Ελλάδος, γενικούς και τοπικούς, έγραψαν και τύπωσαν έργα γεωγραφικά και γεωγραφίες, δίνοντας ώθηση σε έναν τομέα που μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα ελάχιστα είχε απασχολήσει τους Έλληνες λόγιους. Ανάμεσα στα έργα αυτά ξεχωρίζει όμως ιδιαιτέρως η μεγάλη "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα.

Η πατριδογνωσία το 1797, ήταν απαραίτητη χάριν του επαναστατικού κινήματος που θα ξεσπούσε λίγα χρόνια αργότερα και η "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα εκπληρούσε θαυμάσια αυτόν τον σκοπό, γεμίζοντας τα κενά του χάρτη με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων της αρχαίας Ελλάδας, μνημείων και νομισμάτων και , κυρίως, με την αναγραφή των αρχαίων ονομάτων των πόλεων δίπλα στα σύγχρονα τοπονύμια. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η "Χάρτα της Ελλάδας" έπρεπε να επανεκδοθεί, ώστε οι Έλληνες, για άλλη μια φορά, να γνωρίσουν τμήματα της ιστορίας τους, που μια περίεργη εξουσιαστική πολιτική απαλείφει συστηματικά από την Εθνική μας μνήμη.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ "ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

Η μεγάλη "Χάρτα της Ελλάδος" του Ρήγα Φεραίου, πέραν του πατριδογνωστικού της χαρακτήρα με τα αρχαία νομίσματα και τις άλλες αρχαίες παραστάσεις, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς αρχαίας ονοματολογίας και εσκεμμένης παραμόρφωσης της αποτύπωσης του χώρου.Σε μια εποχή, όπου ήδη ο Άγγλος πλοίαρχος Κουκ, είχε οδηγήσει επιστημονική αποστολή γεωγράφων και αστρονόμων στην Νέα Ζηλανδία, για να μελετηθεί από το ενδεδειγμένο γεωγραφικό πλάτος η έκλειψη του πλανήτη Αφροδίτη, η χαρτογραφία είχε εξελιχθεί κατά πολύ από την εποχή του Μερκάτορα, οι δε χάρτες απεικόνιζαν αρκετά πιστά την πραγματικότητα.

Οι αποκρυφιστές γνωρίζουν ότι ο χάρτης του Ρήγα ανταποκρίνεται στην αιθερική πραγματικότητα του Ελλαδικού χώρου, ο οποίος έλκει την μορφή του από την διάταξη του αστέρος του Κυνός! Έτσι, ενώ σε μια άλλη χώρα, οι διάφορες πόλεις ματαξύ τους, ανά τρεις, σχηματίζουν, ως επί το πλείστον, σκαλινά τρίγωνα, στην Ελλάδα, όπως απέδειξαν οι Θ. Μανιάς και Α. Αλεξίου, δημιουργούνται πάνω από 800 ισοσκελή τρίγωνα - όμως μόνο ένα ισόπλευρο. Οι δε ευθείες που ενώνουν τις πόλεις μεταξύ τους περνούν από τρεις εώς πέντε πόλεις και ιερά.

Όμως, στον χάρτη του Ρήγα, τα περισσότερα σχηματιζόμενα τρίγωνα είναι ισόπλευρα ή ορθογώνια και οι πόλεις που συναντούμε απ' ευθείας είναι από οκτώ εώς δέκα, πράγμα που για τον γνώστη της εσωτερικής πραγματικότητας καταφανώς υποδεικνύει την, σε αιθερικό επίπεδο αστρική, πνευματική σύνδεση μεταξύ τους! (Να σημειώσουμε ότι οι νεότεροι ερευνητές, Θ. Μανιάς κ.α. εργάσθηκαν σε σύγχρονους χάρτες).

Οι περιπέτειες του Ρήγα Φεραίου, η μόρφωσή του, το συγγραφικό του έργο και η συμμετοχή του στους φιλοσοφικούς κύκλους της εποχής, τον κατέστησαν ικανό να καθοδηγήσει τον χαράκτη Φρανσουά Μίλλερ στην εσκεμμένη παραμόρφωση του χάρτη της Ελλάδος, έτσι ώστε οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις, τοποθετημένες στις κορυφές τέλειων ισόπλευρων τριγώνων και παράλληλα σε γραμμική παράθεση ανά δέκα περίπου, να ενώσουν συμβολικά την όποια πνευματική ενέργεια τους είχε απομείνει (σαν πνευματικές οντότητες πόλεων) και να δώσουν στον Ελληνισμό την απαραίτητη δύναμη που θα οδηγούσε, μέσω της επανάστασης του 1821, στην απελευθέρωσή του από τον τούρκικο ζυγό.

Επιπλέον, για τον Εθνομάρτυρα Ρήγα, ό,τι έπρεπε να ισχύει ήταν το εθνικό κριτήριο. Γιατί ό,τι εθνικό ήταν γι' αυτόν και αληθινό. Έτσι τόνισε ό,τι θεωρούσε πως έπρεπε να γίνει άμεσα αντιληπτό από τον χρήστη του χάρτη του. Για παράδειγμα, το άγνωστο από τους περισσότερους Μαραθονήσι, ή αρχαία Ομηρική Κρανάη, έχει αφύσικα τεράστιο μέγεθος σε σχέση με την πραγματικότητα, ενώ στον Πόρο ξεχωρίζει μόνο το Μόδι, που μόλις την τελευταία δεκαετία ανακαλύφθηκε σαν Μυκηναϊκός οικισμός και το οποίο πολύ σπάνια σημειώνεται σε σημερινούς χάρτες!


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:06

Πλάτων : Τίμαιος

“Ακουσε λοιπόν Σωκράτη μια πολύ παράξενη παράδοση που όμως είναι εντελώς αληθινή,
όπως τη διηγήθηκε κάποτε ο πιο σοφός από τους επτά σοφούς, ο Σόλωνας...Ηταν πράγματι μια παράξενη παράδοση, μια θαυμαστή ιστορία αυτή που άκουσε ο Σόλωνας από τους Αιγύπτιους ιερείς και την κατέγραψε ο Πλάτωνας στους πασίγνωστους πια διαλόγους του “Τίμαιος” και “Κριτίας”.

Μια ιστορία που παρά το ότι ο Πλάτωνας ισχυρίζεται ότι είναι εντελώς αληθινή συνεχίζει να παραμένει τυλιγμένη στη χρυσόσκονη του θρύλου και του μυστηρίου. Μια ιστορία για έναν θαυμαστό λαό της αρχαιότητας και μια εκπληκτική ήπειρο : τη θρυλική Ατλαντίδα που μεγαλούργησε για αιώνες ολόκληρους, γνώρισε την οργή του προστάτη της, Θεού Ποσειδώνα και καταποντίστηκε στα βάθη του ωκεανού.

Ο "Τίμαιος" είναι το μοναδικό "περί φύσεως" πλατωνικό έργο και η αρχαιότερη πηγή για τον μύθο της "χαμένης Ατλαντίδος".

Η θεματολογία του παραπέμπει περισσότερο σε αριστοτελικό σύγγραμμα και σχετίζεται σαφώς με το αντικείμενο έρευνας των προσωκρατικών φυσικών φιλοσόφων. Η διαλογική μορφή του έργου, αμέσως μετά από την εκτενή διήγηση για την χώρα των Ατλάντων και τον πόλεμό τους εναντίων των Αθηναίων, παραχωρεί την θέση της σ' έναν εκτεταμένο μονόλογο, στον οποίο ο αστρονόμος Τίμαιος -από την φημισμένη για την ευνομία της πόλης των Λοκρών- διδάσκει την δημιουργία του κόσμου και την γέννηση του ανθρώπου.


Thanks to daeira < stizoula
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:10

Εγκυκλοπαίδεια Ηλίου
Τόμος : "Ελλάς"
Με το γενικό όνομα "Ήλιος" ονομάζεται ελληνική εγκυκλοπαίδεια,
της οποίας ο πλήρης τίτλος είναι

"Νεώτερο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου"
σε αντιδιαστολή του παλαιότερου εβδομαδιαίου περιοδικού "Εβδομαδιαία εγκυκλοπαιδική επιθεώρηση".Ο Ήλιος" που ήταν και ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος της εγκυκλοπαίδειας
άρχισε να εκδίδεται στην Αθήνα το 1945 και η δεύτερη έκδοσή του ολοκληρώθηκε το 1960.

Αποτελείται από 18 τόμους με τον τελευταίο να αποτελεί και συμπλήρωμα (μέχρι 1960).

Εδώ ο ζ΄τόμος "Ελλάς"


"Ελλάς"


Thanks to Rhgas < thegreekz & the original uploader
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:15

Οι φυσικοί επιστήμονες της αρχαίας EλλάδοςΒιογραφικά στοιχεία και εργασίες των Φυσικών επιστημόνων της Αρχαίας Ελλάδος
από τον 9° π.Χ. αιώνα έως και τον 6° μ.Χ. αιώνα

Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να παρουσιάσει στο ευρύ αναγνωστικό κοινό τους Φυσικούς επιστήμονες της Αρχαίας Ελλάδος,

δηλαδή τους Φυσικούς με αντικείμενο έρευνας και μελέτης την ύλη (και τις μεταβολές της), την κίνηση και την ενέργεια,

καθώς και τους Φυσιοδίφες (φυτολόγους, ζωολόγους, ορυκτολόγους).

Στους Φυσικούς περιλαμβάνονται και οι πρόδρομοι των Χυμικών, οι Χυμευτές (χυμικός αντί του λανθασμένου χημικός).

miRRoR


Thanks to e-bibliothiki.blogspot
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:18

Ομήρου ΟδύσσειαΑρχαίο κείμενο και έμμετρη μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη

Ο Αργύρης Εφταλιώτης παρότι της αφιέρωσε πολλά χρόνια εντατικής εργασίας,
δεν πρόφθασε να μεταφράσει τις τρεις τελευταίες ραψωδίες της Οδύσσειας.

Η μετάφραση της Οδύσσειας από τον Εφταλιώτη, παρά τις ατέλειές της,
θεωρείται η καλύτερη ίσως απόδοση του ομηρικού έπους στη δημοτική νεοελληνική γλώσσα.

πηγή κειμένων: mikrosapoplous.gr

pdf by elifrac

miRRoR


Thanks to e-bibliothiki.blogspot
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:20

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:21

Ιστορία γεννέσεως της Ελληνικής ΓλώσσαςΣύμφωνα με την επίσημη επιστήμη η γλώσσα είναι συμβατικό κατασκεύασμα.
Κατά τις κρατούσες απόψεις δηλαδή δεν υπάρχει ουδεμία σχέση των γλωσσικών φθόγγων και των γραμμάτων με το φυσικό περιβάλλον.

Το βιβλίο αυτό, που πλέον έχει γίνει κλασικό, είναι η πρώτη σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη διερεύνηση της μη συμβατικότητας της γλώσσας. Με αυστηρά αποδεικτική μέθοδο αναδεικνύεται ως κύριο γενεσιουργό στοιχείο της ελληνικής γλώσσας η ελληνική φύση, την οποία η γλώσσα αυτή μιμείται κατά τρόπο μαθηματικό.

Έτσι κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου φέρει σταθερή κωδική σημασία, την οποία εισάγει κυριολεκτικά ή μεταφορικά ως επί μέρους έννοια σε κάθε λέξη-έννοια που συμμετέχει π.χ. ρ = ροή (υγρών ή λόγου): ρ-εύμα, χείμα-ρρ-ος, ρ-ήμα, ρ-ήτωρ κ.λπ.)

Επίσης, εκ του γεγονότος ότι η ελληνική γη είναι η πρώτη που αναδύθηκε από τη θάλασσα πρίν 140.000.000 χρόνια, συμπεραίνεται ότι η "πρωτόγλωσσα" δεν είναι -όπως διατείνεται η επίσημη γλωσσολογία- η ανύπαρκτη ινδοευρωπαϊκή, αλλά η ελληνική, πολλά στοιχεία της οποίας άλλωστε είναι ανιχνεύσιμα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Το βιβλίο τέλος καταρρίπτει τις κρατούσες απόψεις περί φοινικικής προέλευσης του αλφαβήτου, καθότι καταδεικνύει ότι οι έμποροι Φοίνικες δεν είχαν καν αλφαβητική γραφή, αλλά μια ατελή συλλαβική γραφή.
Πρόκειται για εντελώς καινούργια προσέγγιση του φαινομένου της Γλώσσας.

Συγγραφέας: Ηλίας Τσατσόμοιρος
Έκδοση Β΄: 2004
Σελίδες:315
Μορφή: pdf

miRRoR


Thanks to NeiLatoRaS < g3twarez.com
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:23

Εορτολόγιο της Αρχαίας Ελλάδας

1.Εορτές των Αρχαίων Ελλήνων

2. Ημερολόγιο των Αρχαίων Ελλήνων και η μέθοδος χρονολόγησης διά τών Ολυμπιάδων
Αγγελου Λιβαθινού Καθηγητή Μαθηματικών- Λυκειάρχη

3. Μήνες και Εορτές των Αρχαίων Ελλήνων (Σκόρπιο υλικό από διάφορες πηγές)

4. Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός (Θρησκεία, Τέχνες, Φιλοσοφία & Επιστήμες 480-335 π.Χ.)
που αποτελεί το 10ο κεφάλαιο της μελέτης
"Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΜΕΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ"
Δ.Ι ΛοΪΖΟΥ

Η οποία επίσης δίνεται πλήρης σαν ξεχωριστό πέμπτο αρχείο με το όνομα

"Η Αρχαία Ελλάδα"
Thanks to NeiLatoRaS < g3twarez
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:25

Τα Άγνωστα Μεγαλουργήματα των Αρχαίων ΕλλήνωνΟ Πυθαγόρας είπε ότι, «Τό σοφότερο των όντων είναι ό αριθμός».

Πράγματι αιτία κάθε αρμονίας είναι ο λόγος, η αναλογία πού δηλώνει την άπειρη σχέση όλων των πραγμάτων, δηλαδή την παρουσία του Θείου Λόγου σε κάθε μορφή ζωής.

Οι αρχαίοι Μύστες γνωρίζοντας αυτή την παγκόσμια αλήθεια, κατασκεύασαν τα Ιερά κτίσματα με τέτοια μορφή και σε τέτοιες θέσεις, ώστε να υπάρχει μια γεωμετρική και μυστηριακή σχέση ανάμεσα τους, καταδείχνοντας την άπειρη Σοφία της Μοναδικής Δημιουργικής Πηγής όλων των πραγμάτων.

Η αρχαία Ελλάδα, φωτοδότης στην αιωνιότητα, μας μεταδίδει αυτή τη σοφία, από την αρμονική και μαθηματική δομή των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, μέχρι τους ιερούς τόπους των μνημείων της με τη μυστική αλλά καί αποκαλυπτική ομιλία των συμβόλων και των μαθηματικών σχέσεων, των δομών και των αποστάσεων.

miRRoR


Thanks to ΘΡΥΛΕΩΝ < thegreekz
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:27

Η άγνωστη Αρχαιολογία των ΕλλήνωνΗ Μυστηριώδης Επικοινωνία
Ζευς ο Εξόριστος Θεός
Η Ελλάδα των Άστρων
Η Επιστημονική Μηχανορραφία
Άγνωστες Ιστορικές Διαδρομές.

Ελληνισμός
Αργοναυτική Εκστρατεία
Αργοναύτες
Αργώ
Φρίξος και Έλλη
Χρυσόμαλλο Δέρας.
Ιάσων και Πελίας
Μέτρα Ασφαλείας Χρυσόμαλλου Δέρατος
Η Επιστροφή των Αργοναυτών

Ενεργειακοί χώροι
Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας
Το Νέφος φωτονίων ή Ζώνη Φωτονίων ή Δακτύλιος Φωτονίων
Μπορεί και να είναι Αληθινά
Παράλληλες Ιστορίες (Τρωικά)

Σιδερίτης ο Ομιλών Λίθος
0 χρυσός θρόνος του Δία
Το Ιξίον του Δία
Το Πυρ ή Κεραυνός του Δία
Το Σκήπτρο του Δία
Μεταμορφώσεις Θεών
Ακτίνα Πνεύματος των Θεών

Τα Φτερωτά Πέδιλα του Ερμή
Το Κηρύκειο του Ερμή
Το Δίχτυ του Ηφαίστου
Οι Χρυσές Παρθένες του Ηφαίστου
Το Άγαλμα του Δία στη Σίουα της Αιγύπτου

Η Αιγίδα.
Το Γοργόνειο
Η Ασπίδα του Ηρακλή
Η Πανοπλία του Αχιλλέα
Το Σκήπτρο του Αγαμέμνονα
0 Δούρειος Ίππος

Η Λύρα του Απόλλωνα (Λύρα του Ορφέα)
0 Χρυσός Τρίποδας του Απόλλωνα
Οι Κύκνοι του Απολλώνιου Άρματος
Οι Εκδηλώσεις των Ολύμπιων στην Τροία

Οδύσσεια
Αθάνατο Νερό
Μεταμορφώσεις της Αθηνάς
Τα καράβια των Φαιάκων
Η Τρίαινα του Ποσειδώνα
Τελευταίες εμφανίσεις της Αθηνάς

Απολλώνιος ο Τυανεύς
Αρισταίας
Άβαρις
Δήλος
Υπερβόρεια, η Χώρα του Απόλλωνα
Απόλλωνας Ιεραπόλεως

Εποχή θαυμάτων ή Εποχή της Τρέλας
Ο Έλληνας της Γης
Η Ζωή και ο Έλληνας
Μέρες Γεμάτες Θαύματα Νύχτες Σπαρμένες Μάγια.
Σφαίρες Ημέρας
Σφαίρες νύχτας (ή Ράβδοι Νύχτας)
Ο Ήλιος του Μεσονυκτίου (ή Ιερό Πυρ των Μυστηρίων ή Αθάνατο Πυρ)

Ρήγμα Χωροχρόνου
Αντάμωση στο Σούνιο
Δελφο
Τα Ουράνια Σκάφη.
Το Αίνιγμα "Μυθο-Δία" (Λόγος του Δία)
Νέα Τάξη-Νέα Ασέβεια

Βόμβες Γονιδίων
Το Μυστικό της "Πόλης των Χρυσών Πυλών"
Πορεία προς το Μέλλον
Η Ελληνική Νεολαία της Ελπίδας
Ο Ελλάνιος Ξεσηκωμός

Επίλογος
Βιβλιογραφία


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 06.10.09 11:40, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:28

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:32Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις 06.10.09 11:40, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:33

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:36

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   06.10.09 11:37

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   04.05.10 13:23

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   25.05.10 12:12

Βέβηλα Κίβδηλα Σκύβαλα : Κώστας ΖουράρηςΗ τέχνη έχει σύνορα κι όχι το αντίθετο, πιστεύει ο Κώστας Ζουράρις στο βιβλίο του «Βέβηλα, Κίβδηλα, Σκύβαλα» περνώντας γενεές δεκατέσσερις το σχολικό εγχειρίδιο Ιστορίας Εκτης Δημοτικού.Προηγείται το τοπικό που μπορεί να γίνει και οικουμενικό, φέρνοντας παράδειγμα τον Παρθενώνα, «τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική» του Ελύτη κ.λπ.
Αναφερόμενος στο εύρωστα καχεκτικό σωματότυπο του κλασικού μπαλέτου στη Δύση σε σχέση με τους καθ'ημάς κύκλιους, συλλογικούς χορούς φέρνει ένα σουρεαλιστικό παράδειγμα.

«Ο Πάγκαλος και η Γιαννάκου σαφώς μπορούν να διαπρέψουν στους ελληνικούς χορούς, όπου δεν απαιτούνται μυϊκά ανδραγαθήματα αλλά γνησιότητα κεφιού και αίσθηση ρυθμού...

Αν όμως έκαναν ένα pas de deux στη "Λίμνη των κύκνων" θα θύμιζε λιμναίες ερωτικές περιπτύξεις ιπποποτάμων, στα όρια μιας οικολογικής καταστροφής».


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"   25.10.10 13:38

Προμηθεάς Δεσμώτης : ΑισχύλοςΑΙΣΧΥΛΟΥ ΕΥΦΟΡΙΩΝΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ
Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου
εκδόσεις: Γεωργιάδης
Αθήνα 2001

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ - Περί Τραγωδίας- Περί Αισχύλου - Περί Ποιητών.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΔΟΣΙΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ - ΕΝΝΟΗΜΑ -
Οί στίχοι του ηρωικού και μεγαλοπρεπούς Αισχύλου, "του πυργώσαντος ρήματα σεμνά" απεδόθησαν στην νεώτερη άλλά όχι νεωτάτη μορφή της γλώσσας μας. Διετηρήθη κατά το δυνατόν τό αρχαίο Λεξιλόγιο και η αρμονία η οποία συνδέει τις λέξεις μεταξύ τους, Η απόδοσις αυτή γιά πρώτη φορά προσηρμόσθη ώστε νά ευνοή την συγκριτική μελέτη στίχο προς στίχο. Μέσα από τον πυρήνα των λέξεων του Αισχύλου αναδύεται το νόημα και αποκρυπτογραφείται τό εννόημα εκφράσεων όπως "Νέος Τύραννος", "Νέος Ταγός", "νέον, νέοι κρατούντες", "Νέα Εξουσία", δηλαδή ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ....

ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ - Ουκ είθισται τοίς Έλλησι προσκυνέειν.
Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου
«Ποιος αλήθεια ο κόσμος που υπερέχει;
ποιό το "νυν" και ποιό το "αιέν" του κόσμου...;"
- Οδυσσέας Ελύτης -

Ποιό το νυν και ποιο το αιέν του κόσμου
το αποκαλύπτει ο Αισχύλος
εις τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗΝ...

star
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 8056
Registration date : 10/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Παυσανίας : Ελλάδος Περιήγησις - Αττικά   25.10.10 16:09

Παυσανίας : Ελλάδος Περιήγησις - ΑττικάΗ πολύτιμη για τη μυθολογία, ιστορία, αρχαιολογία και γεωγραφία της Ελλάδας συγγραφή του μεγάλου περιηγητή.

Σούνιο, Πειραιάς, Κεραμεικός, αγορά, Ακρόπολη, Άρειος Πάγος, Ακαδημία, δήμοι της Αττικής.

star
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Όλα τα e-books στην κατηγορία "Eλλάς"
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Ο πολυτιμότερος "μυς", ο Εγκέφαλος...
» Ο "Λόγος" έχει δύναμη...
» "ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ" και τ ανθρώπινα κοπάδια τους!
» " ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ" και μια απόπειρα...αξιολόγησής τους(για να φωτίζουν καλύτερα τα βήματά μας στο ΧΑΟΣ)
» "H MANIA TΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ"

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: eSSENTIALs aNGLo hELLENIc eNCYCLOPAEDIa :: Ελλάς : Hellas-
Μετάβαση σε: